Τύφλα να έχει ο Μέτερνιχ

Τύφλα να έχει ο Μέτερνιχ
Του Θέμη Συμβουλόπουλου

επαμ-epamioanninon.wordpress-Τύφλα να έχει ο Μέτερνιχ-01

Σε καμπάνια υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ έχει επιδοθεί ο κ. Βαρουφάκης σε προπαγανδιστικό video που κυκλοφόρησε εν’ όψει του δημοψηφίσματος στην Βρετανία.
Και μέσα από αυτό δεν διστάζει για πολλοστή φορά να απαξιώσει τις έννοιες της κυριαρχίας (λαϊκής και εθνικής), όπως ακριβώς επιτάσσει η λογική του νεοφιλελευθερισμού από την μία, και η παραδομένη στις ίδιες αξίες μέσω του κοσμοπολιτισμού και της ελευθεριότητας, » ευρωπαϊκή αριστερά» από την άλλη.

Καλεί λοιπόν του Βρετανούς πολίτες να μείνουν στην ΕΕ, που ο ίδιος ομολογεί ότι καταρρέει μέσα στην δίνη του αποπληθωρισμού και της εγκαθίδρυσης του ολοκληρωτισμού. Ομολογεί όμως και την μονοκρατορία των αγορών, αφού ισχυρίζεται ότι όταν συμμετέχεις σε αυτές, έτσι κι αλλιώς έχεις παραχωρήσει την κυριαρχία.

Γι’ αυτό καλεί τους Βρετανούς να μην φύγουν από την ΕΕ. Έτσι κι αλλιώς κυριαρχία ΤΕΛΟΣ. Η κυριαρχία είτε συμμετέχεις στις αγορές, είτε στην ΕΕ, δεν μπορεί πλέον να υπάρχει. Ξεχάστε λοιπόν ατομικά και συλλογικά δικαιώματα. Ξεχάστε την δημοκρατία, όπως αυτή θεμελιώθηκε μέσω της αυτοδιάθεσης και του αυτοπροσδιορισμού των λαών. Μη διανοηθείτε το δικαίωμα στην επιλογή. Δεν υπάρχει σωτηρία. Ελάτε να καταρρεύσουμε μαζί, μ’ ένα μεγάλο νέο πόλεμο για μας και τα παιδιά μας.

Αυτός ήταν ο βασικός διαπραγματευτής της Ελλάδας το 2015. Αυτός ο τύπος υπερασπίστηκε την ακεραιότητα της χώρας, την κυριαρχία, την δημοκρατία της, τον λαό της.
Κι αφού τα κατάφερε, τώρα άνοιξε πανιά για να σταθεί απέναντι, σε κάθε τι που στέκεται επικίνδυνα στην συνοχή και διατήρηση του ολοκληρωτισμού.

Ο Θ. Συμβουλόπουλος είναι Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Α’ Αναπληρωτής Γραμματέας ‎του Ε.ΠΑ.Μ.

Advertisements