Αύξηση – ΦΩΤΙΑ στο ΦΠΑ: ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ οι τιμές σε όλα τα προϊόντα ! Από το 23% στο 24%!

Αύξηση – ΦΩΤΙΑ στο ΦΠΑ: ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ οι τιμές σε όλα τα προϊόντα ! Από το 23% στο 24%!

αύξηση-φωτια-στο-φπα-ανεβαινουν-οι-τ

  • Στόχος επιπλέον έσοδα ως και 500 εκατομμυρίων ευρώ
  • Τη νύφη θα πληρώσουν και πάλι οι καταναλωτές

  • Για να μην αυξηθούν ρεύμα – νερό θα αυξηθούν σχεδόν όλα τα άλλα

Πρόταση βόμβα η οποία έγινε από την ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι όχι απλά συζητήθηκε, αλλά συμφωνήθηκε με τους δανειστές και μάλιστα θα ισχύσει άμεσα.

Η πρόταση δεν είναι άλλη από την αύξηση του υψηλού συντελεστή του ΦΠΑ από το 23% που είναι σήμερα στο 24% κάτι που θα σημάνει την αύξηση, μικρή μεν, αλλά σε δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης για όλους τους πολίτες.

Η συμφωνία με τους δανειστές, οι οποίοι πίεζαν ασφυκτικά για αύξηση του ΦΠΑ σε ρεύμα και νερό λέει για αύξηση του υψηλού συντελεστή του ΦΠΑ από την 1η Ιουλίου φέτος.

Η κυβέρνηση με την αύξηση αυτή επιχειρεί να κλείσει μεγάλο μέρος της τρύπας στο δημοσιονομικό κενό και μάλιστα υπολογίζει έσοδα της τάξης των 400 με 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Η αύξηση του ΦΠΑ ωστόσο για όλους εμάς τους καταναλωτές δεν θα σημάνει παρά αυξήσεις σε δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες.

Ποια προϊόντα θα αυξηθούν άμεσα:

Μακαρόνια – Ρύζι – Καφές – Αλεύρι – Μαρμελάδες – Σοκολατες – Παγωτά – Φρυγανιές – Αλλαντικά – Αναψυκτικά – Χυμοί – και φυσικά όλα τα τυποποιημένα προϊόντα με συντελεστή 23% σήμερα.

Αυξήσεις θα υπάρξουν ταυτόχρονα θα υπάρξουν από την αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ σε εισιτήρια μέσων μεταφοράς, στην εστίαση, αλλά και στα ταξί.

ΠΗΓΗ 01
Πηγη 02 makeleio.gr

Advertisements