ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΑΜΑΧΩΝ

ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΑΜΑΧΩΝ
Βίντεο-ντοκουμέντο: Δεν είναι Συρία – Ο τουρκικός Στρατός κονιορτοποιεί την πόλη Σιρνάκ στην ΝΑ Τουρκία
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Σκηνές τρόμου διαδραματίζονται στην ΝΑ Τουρκία όπου ο τουρκικός Στρατός έλαβε την απόφαση να ισποδεδώσει την τουρκική με κουρδόφωνο πληθυσμό πόλη της Σιρνάκ διαπράττοντας έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας όπως έχει αυτό οριστεί απ’όλες τις διεθνείς συνθήκες βομβαρδίζοντας κατοικημένες περιοχές σκοτώνοντας εν ψυχρώ δεκάδες άμαχους πολίτες (οι οποίοι έχουν τουκρική υπηκοότητα).

Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τουρκικά τανκς να βομβαρδίζουν την Σιρνάκ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, που μαζί με τις πόλεις Ντιγιάρμπακιρ,Νίσιβη και Σουρ αποτελούν τις κύριες εστίες αντίστασης κατά του τουκικού καθεστώτος και προπύργιο του ΡΚΚ. Το Σιρνάκ είναι τουρκική πόλη και όμως κανείς στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ δεν αναφέρεται στις σφαγές που λαμβάνουν χώρα εδώ αι επτά μήνες από τα τέλη Ιουλίου. Κανείς δεν καταγγέλλει τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται από το ισλαμιστικό καθεστώς του Ρ.Τ.Ερντογάν ενανάντια στους ίδιους τους πολίτες του τουρκικού κράτους.

Το Σιρνάκ και η ομώνυμη επαρχία βρίσκονται στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και το Ιράκ.

Το Σιρνάκ πριν τον Α’ ΠΠ κατοικούνταν από Ασσύριους Χριστιανούς αλά μετά την γενοκτονία των Ασσυρίων από τους Τούρκους που έγινε παράλληλα με εκείνες των Ελλήνων και των Αρμενίων η πόλη κατοικήθηκε από Κούρδους. Το Σιρνάκ έχει πληθυσμό 64.000 ανθρώπους. Οι τουρκικές θηριωδίες έχουν προκαλέσει κύμα προσφύγων όπως και στις άλλες κουρδικού πληθυσμού πόλεις της περιοχής. ΝΑΤΟ και ΕΕ κατά τ’άλλα θεωρούν την Τουρκία αξιόπιστο εταίρο αλλά τον Μ.Άσαντ που προσπαθεί να προστατέψει τον λαό του από τους ισλαμιστές εισβολείς.

ΠΗΓΗ

Advertisements