Η εθνική εορτή πέρασε, η ώρα αλλάζει

Η εθνική εορτή πέρασε, η ώρα αλλάζει

epamioanninon.wordpress.com-η-εθνική-εορτή-πέρασε-η-ώρα-αλλάζει

Μια δικαιολογία λιγότερη έχουν οι Έλληνες, σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους, για να μην καταλήγουν να τρέχουν και να μην φτάνουν ή να βρίσκονται μια ώρα νωρίτερα στη δουλειά τους, όταν η ώρα αλλάζει.

Η αλλαγή της ώρας είναι υποχρεωτική για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει οριστεί για την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου για τη θερινή ώρα, και την τελευταία του Οκτώβρη για τη χειμερινή, από το 1975.

Πολύ βολικό για μας λοιπόν καθώς οι δύο μεγαλύτερες εθνικές μας εορτές είναι κοντά σε αυτές τις Κυριακές λειτουργώντας, θέλοντας και μη, ως υπενθύμιση.

Ο λόγος εφαρμογής του μέτρου αυτού η εκμετάλλευση της επιμήκυνσης της μέρας και η εξοικονόμηση ενέργειας διότι υπολογίζεται πως, κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας, εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον ήλιο.

Στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής θα γυρίσουμε το ρολόι μας μία ώρα μπροστά, δηλαδή η ώρα θα δείχνει 04:00, ενώ όσοι έχουν νέα κινητά δε θα χρειαστεί να κάνουν τίποτα, καθώς αλλάζουν αυτόματα. Καμία δικαιολογία για την αργοπορία στα ραντεβού μας λοιπόν, εκτός ίσως από την έλλειψη ύπνου.

ΠΗΓΗ

Advertisements