Πώς θα αγοράσετε καύσιμο

epam_ioanninon-πώς-θα-αγοράσετε-καύσιμο-επαμ

Μια σειρά παρατηρήσεις κάνει η γενική διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου ενόψει της προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης και καυσόξυλων για τον επερχόμενο χειμώνα.

Σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης, ο ιδιοκτήτης πρέπει να γνωρίζει ακριβώς τις διαστάσεις της δεξαμενής για να μπορεί να υπολογίζει τον όγκο του καυσίμου ανά εκατοστό και να αποφεύγει την απώλεια καυσίμου. Πρέπει να είναι παρών στην παραλαβή του καυσίμου και να κάνει ή να παρακολουθεί τη μέτρηση, η οποία πρέπει να γίνεται με σωστό μέτρο, τοποθετημένο ακριβώς κάθετα στη δεξαμενή κ.λπ.

Εννοείται ότι οι λίγες μέρες μέχρι την προμήθεια καυσίμου θα πρέπει να χρησιμεύσουν στον καθαρισμό και τη συντήρηση του καυστήρα, διαδικασία που μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικές ποσότητες κατά την καύση. Οι δε πωλητές πετρελαίου θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με την προβλεπόμενη άδεια πωλητή υγρών καυσίμων από την αρμόδια διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου και να έχουν απαραίτητα εγκαταστήσει το σύστημα εισροών-εκροών στις εγκαταστάσεις τους.

Για τα καυσόξυλα, ισχύει ο τιμοκατάλογος για τα κυβικά «στοιβαγμένου» ξύλου και «χύμα» και η μέτρηση γίνεται με χωρικό κυβικό μέτρο για να αποφεύγονται οι απώλειες ή και οι εξαπατήσεις των καταναλωτών. Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται η πώληση ή δωρεάν διάθεση οποιασδήποτε ξυλείας εμποτισμένης με πισσέλαιο (κομμένη ξυλεία από παλιούς στύλους ΔΕΗ-ΟΤΕ), ή «πράσινης» ξυλείας (εμποτισμένης με άλατα), ή οποιασδήποτε τεχνητής ξυλείας συγκολλημένου ξύλου (κόντρα πλακέ, νοβοπάν, ινοσανίδων/MDF κ.α.) προς καύση.

Τα σύμπηκτα (pellets), οι μπριγκέτες και τα κάρβουνα πωλούνται με το κιλό. Για τους παραβάτες των διατάξεων της συγκεκριμένης απόφασης, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο το ύψος του οποίου φθάνει από 500-5.000 ευρώ ανάλογα με την βαρύτητα της πράξης παράβασης. Η Περιφέρεια Ηπείρου διενεργεί καθημερινά ελέγχους για την πλήρη ενημέρωση και αποφυγή λαθών από τους εμπόρους καυσόξυλων.

ΠΗΓΗ

Advertisements