Αδιέξοδο για τη λειτουργία των παιδικών χαρών

adieksodo-gia-th-leitourgia-twn-paidikwn-xarwn

Σε αδυναμία βρίσκονται οι Δήμοι της Ηπείρου να λειτουργήσουν τις παιδικές τους χαρές κατά το δοκούν, καθώς οι οικονομικοί πόροι που τους διατίθενται για τον σκοπό αυτό δεν επαρκούν ώστε να τις καταστήσουν ασφαλείς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, κάτι που πιθανόν να τους αναγκάσει να «σφραγίσουν» πολλές από αυτές.

Για τον λόγο αυτό, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου είχε απευθυνθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών χωρίς όμως το αίτημά της να βρει την αναμενόμενη ανταπόκριση, με αποτέλεσμα να παραμένουν οι Δήμοι επιφορτισμένοι με τις ευθύνες ή για τη λειτουργία των παιδικών χαρών ή για τη διακοπή αυτής.

«Κι εμείς θέλουμε οι παιδικές χαρές να είναι πιστοποιημένες και ασφαλείς για τα παιδιά, όμως κάτω από αυτές τις οικονομικές συνθήκες δεν μπορούμε να τις φτιάξουμε. Το υπουργείο δε μας δίνει καμία ασφάλεια και οι ευθύνες πέφτουν σε εμάς, αλλά κανένας δήμαρχος δεν πρόκειται να τις αναλάβει.  Και εγώ και άλλοι συνάδελφοι θα αναγκαστούμε να τις κλείσουμε», δήλωσε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας και πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννης Λώλος.

Εν συνεχεία, ο κ. Λώλος αναφέρθηκε και στα έργα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, των οποίων οι εργασίες παρατείνονται, κάτι που θα καθυστερήσει και τα παρελκόμενα με αυτά έργα, γεγονός κάθε άλλο παρά θετικό για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ηπείρου.
Τέλος, άφησε αιχμές κατά της διοργάνωσης της επιμορφωτικής ημερίδας με τίτλο: «Οργάνωση Υπηρεσιών και Αναπτυξιακή Πολιτική στους ΟΤΑ» που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο Du Lac, λέγοντας: «Δεν είμαι μεμψίμοιρος αλλά μειλίχιος και χαμηλών τόνων, όμως αυτό τον αποκλεισμό της ΠΕΔ από τους χαιρετισμούς της ημερίδας δε θα μπορούσα να τον αφήσω ασχολίαστο.

Φαντάζομαι πως έγινε από αμέλεια και όχι σκοπιμότητα. Δε γίνεται να μη χαιρετάει η ΠΕΔ, το θεσμικό όργανο που είναι αρμόδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση».

Π

Advertisements