ΦΙΝΛΑΝΔΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ Ή ΟΧΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩ !!!

ΦΙΝΛΑΝΔΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ Ή ΟΧΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩ !!!

«Εάν η Φινλανδία εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση, η θέση της θα επανέλθει στα επίπεδα των υπολοίπων Σκανδιναβικών χωρών», γράφει στο blog του.

Ο ευρωβουλευτής Πάαβο Βάυρυνεν (κεντρώος) είπε στους δημοσιογράφους την περασμένη Πέμπτη ότι έχει προτείνει δημοψήφισμα για την παραμονή της Φινλανδίας στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον Βάυρυνεν η Φινλανδία έχει πληγεί με την ένταξή της στην ζώνη του ευρώ περισσότερο απά άλλες χώρες και ότι η ένταξή της εγκρίθηκε από τη φινλανδική βουλή εφόσον δόθηκαν μόνο οι θετικές πτυχές της ευρωζώνης. Ο Βάυρυνεν πρότεινε λοιπόν δημοψήφισμα, αφού «συζητηθούν ταυτόχρονα και ανοιχτά τα μέχρι τώρα οφέλη και ό,τι συνεπάγεται κινδύνους και ρίσκα».

H πρόταση αυτή αναρτήθηκε στη σελίδα kansalaisaloite.fi (πρωτοβουλία των πολιτών) το απόγευμα της Πεμπτης και την Παρασκευή είχε ήδη συγκεντρώσει 5000 υπογραφές. Σημειώνουμε ότι θα χρειαστούν 50.000 υπογραφές για να έρθει η συζήτηση στη Βουλή. Η προθεσμία είναι 6 μήνες, αλλά μ’ αυτό το ρυθμό οι 50.000 θα έχουν συγκεντρωθεί την επόμενη εβδομάδα.

(Σημείωση : Την Τετάρτη 22 Ιουλίου ο αριθμός των υπογραφών ήταν 29.600)

Ο Βάυρυνεν είπε στη συνέντευξή του ότι θα συνεχίσει να μαζεύει ψήφους στις ομιλίες του σ’όλη τη Φινλανδία κι ότι η δυνατότητα δημοψηφίσματος θα φέρει τους Φινλανδούς ενώπιον των ευθυνών τους στο ερώτημα «παραμονή ή όχι στην Ευρώπη». Όπως ο σημειώνει ο ίδιος, το απoτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι αποφασιστικό για το μέλλον της χώρας και θα δοθεί η δυνατότητα στον φινλανδικό λαό ν΄αποφασίσει αν θα συνεχίσει να παραμένει στην Ευρωζώνη ή θα επιστρέψει δίπλα στις άλλες Σκανδιναβικές χώρες όχοντας το δικό του νόμισμα.

Γιώργος – Ελσινκι

Π01Π02Π03

Advertisements

One thought on “ΦΙΝΛΑΝΔΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ Ή ΟΧΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩ !!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.