ΕΠΑΜ – Ο Δ. Καζάκης στον Prisma 95.1, 10 Ιουλίου 2015

Τηλεφωνική επικοινωνία του οικονομολόγου και γ. γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρη Καζάκη,στον Prisma 95,1 και στην εκπομπή του Άρη Τσελίκου «Ματιές στα Γεγονότα» (Πρέβεζα), στις 10 Ιουλίου 2015.

Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός έκανε λόγο στο κοινοβούλιο στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφοντας την κατάστασης των τελευταίων ημερών και αναφερόμενος συγχρόνως στο δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι «πήραμε εντολή να φέρουμε καλύτερη συμφωνία, αλλά δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη», ο Δημήτρης Καζάκης, επικεφαλής του Ενιαίου Παλλαϊκού μίλησε στον Prisma 95,1 και στην εκπομπή του Άρη Τσελίκου «Ματιές στα Γεγονότα» για την τελείως διαφορετική μετάφραση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα από την ελληνική κυβέρνηση.

Συγκριμένα ο κ. Καζάκής αγανακτισμένος και προβληματισμένος για την υπάρχουσα κατάσταση εξέφρασε τη απορία του σχετικά με το τι θα είχε συμβεί εάν όντως στο τέλος ο ελληνικός λαός είχε ψηφίσει ΝΑΙ. Ενώ συγχρόνως δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για σενάριο εκλογών αμέσως μόλις η κυβέρνηση θέσει προς ψήφιση την πρόταση των δανειστών στο κοινοβούλιο.

Ειδικότερα ο κ. Καζάκης παρέθεσε τα εξής:

«Βρισκόμαστε στη χειρότερη δυνατή κατάσταση. Αυτή τη στιγμή ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο αίτημα της κυβέρνησης προς τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας, το όποιο δεν το είχαν περιλάβει μέχρι τώρα στο πρόγραμμα τους και δεν μας το είχαν αναφέρει το προηγούμενο διάστημα- «έχουμε ένα καινούριο φρούτο» . Επομένως συζητάμε για ένα πρόγραμμα για την επόμενη τριετία συνοδευόμενο από ένα καινούριο χρέος από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας, ο οποίος αποτελεί έναν μηχανισμό υπερκράτος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καζάκης.

Στη συνέχεια αναλύοντας – τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας- ανέφερε ότι «πρόκειται για έναν μηχανισμό που δεν επιτρέπει καμία διαπραγμάτευση για το χρέος και συγχρόνως αποτελεί απόλυτη δέσμευση στις εντολές που υπάρχουν» σχολίασε και πρόσθεσε «Ξαναγυρίσαμε στο Σουλτανάτο- Τώρα ειδικά που θα πάρει στα χέρια του το ΤΑΙΠΕΔ , να δω πως θα διεκδικήσουμε την δημόσια περιουσία που θα έχει περάσει στα δικά τους χέρια ;.

Advertisements

ΕΠΑΜ – Ο Δ. Καζάκης στον Prisma 95.1, 10 Ιουλίου 2015