ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ

ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ (PARTI D’EMANCIPATION DU PEUPLE) ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Το προηγούμενο σαββατοκύριακο, βρέθηκε στην Αθήνα 7μελής αποστολή του νεοσύστατου γαλλικού Κόμματος Λαϊκής Χειραφέτησης (Parti d’Emancipation du Peuple – PEP) , μετεξέλιξη της Πολιτικής Κίνησης για τη Λαϊκή Χειραφέτηση (Μοuvement politique d’Emancipation Populaire– Μ’PEP).

Οι 7 γάλλοι συναγωνιστές βρίσκονταν στην καρδιά της Αθήνας όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για το Δημοψήφισμα. Καρδιοχτύπησαν, κοιτάχτηκαν με νόημα, χαμογέλασαν, φώναξαν ζήτω. Την Κυριακή πήραν μέρος στην πρώτη υπέρ του ΟΧΙ κινητοποίηση.

Το παρακάτω κείμενο συντάχτηκε λίγες ώρες μετά την κύρωση του Δημοψηφίσματος από τη Βουλή. Υπογράφεται και από τα 7 μέλη της αποστολής.

Διαβάζοντας το λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες θυμάται κανείς πόσα πρόλαβαν να συμβούν, πόσο πυκνός ήταν ο χρόνος των τελευταίων ημερών. Χρόνος ωμά και απροκάλυπτα βίαιος σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους τομείς, προς όλες τις κατευθύνσεις. Κατατρομοκράτηση, εκβιασμοί, απειλές, χαλκευμένες ειδήσεις, στημένα τηλεοπτικά πάνελ, σικέ «ανταλλαγή» απόψεων, εξώθηση σε άκρα, καλλιέργεια πανικού, εξουθένωση φυσική, ηθική συναισθηματική, μόνιμη επιφυλακή, επί ποδός, εν αναμονή του χειρότερου ως και του μοιραίου, κατάσταση πολιορκίας, φόβος, φόβος, φόβος…. Παρέλασαν ιθύνοντες των θεσμών, νυν και πρώην ευρωπαίοι ηγέτες καθώς και σκιές που ανασύρθηκαν από σεντούκια, ιερά τέρατα της 4ης εξουσίας, κάθε λογής αρμόδιοι με βαρύγδουπους τίτλους αντάμα με τηλεπερσόνες… Εσμός «σαχλών κι αστείων με πίστη υπόγεια» που απαίτησε για μια ακόμα φορά, και ίσως τώρα περισσότερο από ποτέ, να κόψει και να ράψει την πραγματικότητα μας στα μέτρα του .Όλος ο θίασος της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας επί σκηνής, χωρίς μάσκες, γυμνός, μαινόμενος, αλλόφρων.

Το παρακάτω κείμενο, γραμμένο λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση του Δημοψηφίσματος, «προλέγει» τα όσα επακολούθησαν. Είναι «προφητικό» με την έννοια της ικανότητας να προβλέπει τα φαινόμενα που αποκτά όποιος έχει κατανοήσει τους μηχανισμούς που τα παράγουν.

Η ελληνική Βουλή, το ξημέρωμα της Κυριακής 28 Ιούνη ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στις 5 Ιούλη. Υιοθετώντας την εισήγηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ζητά από τον ελληνικό λαό να πάρει θέση ως προς τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ για συνέχιση της διάλυσης της Ελλάδας. Με αυτή την πράξη μεγάλου πολιτικού εύρους, η ελληνική κυβέρνηση βάζει τέρμα στις υπεκφυγές και υπαναχωρήσεις των τελευταίων μηνών.

Η λαϊκή πίεση καθώς και η πίεση που άσκησε η εσωτερική αντιπολίτευση του ΣΥ ΡΙΖ Α κατάφεραν να ταράξουν την κυβερνητική στασιμότητα Η ελληνική κυβέρνηση διέθετε ήδη κάθε νομιμοποίηση να ματαιώσει τα σχέδια της Τρόικα, λόγω του εκλογικού αποτελέσματος του γενάρη 2015. Το δημοψήφισμα έχει ενδιαφέρον γιατί αντιστρέφει τον συσχετισμό δυνάμεων. Ο πρωθυπουργός δε βρίσκεται πλέον απολογούμενος, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ είναι σε δύσκολη θέση. Η κυβέρνηση θα πρέπει να φανεί πολύ πιο δυναμική και αποφασισμένη προκειμένου να κερδηθεί το δημοψήφισμα.

Γιατί το πραγματικό ερώτημα θα είναι η παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Πράγματι, αν η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ σταματήσουν το δανεισμό η μόνη λύση θα είναι η επιστροφή στη δραχμή, ώστε η Ελλάδα να χρησιμοποιήσει τη νομισματική πολιτική- όπως έκανε η Γαλλία μετά την Απελευθέρωση- προκειμένου να επανεκκινήσει η ελληνική οικονομία.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο όσον αφορά την έκβαση του δημοψηφίσματος αυτού είναι η δυνατότητα των Ελλήνων να αντισταθούν σε μια λυσσαλέα προπαγάνδα που ξεσπά ήδη με μανία. Η προσβλητική πρόκληση άρχισε με τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη σύνοδο του Eurogroup. Eκ των πραγμάτων η Ελλάδα βρέθηκε εκτός Ευρωζώνης. Θα αξιοποιήσει τις συνέπειες η Ελληνική κυβέρνηση; Δεν είναι βέβαιο, γιατί το προηγούμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας δε φείσθηκε δηλώσεων υπέρ της ΕΕ και του ευρώ. Ένωσε μάλιστα τη φωνή του με εκείνων που βλέπουν την έξοδο από το ευρώ ως Αρμαγεδόνα. Πώς θα αντιδράσει, τις επόμενες μέρες, απαντώντας στην Τρόικα και τα μεγάλα ΜΜΕ που θα επιχειρήσουν να οδηγήσουν το λαό σε παράκρουση σχετικά με τις επιπτώσεις μιας εξόδου από το ευρώ;

Τρόϊκα και ΔΝΤ στην πραγματικότητα επιχειρούν ένα πραξικόπημα εναντίον της Ελληνικής Κυβέρνησης. Είναι πρόδηλος ο συσχετισμός με το γαλλικό δημοψήφισμα του 2005 που ακολουθήθηκε από το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα του 2008, όπου με τη βουλευτική ψήφο η Συνθήκη της Λισαβόνας αντικατέστησε το Ευρωσύνταγμα, ακυρώνοντας το δημοψήφισμα. Θα έπρεπε ο κόσμος να το έχει καταλάβει από καιρό: Η πεμπτουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας. Είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να παρεμποδιστεί κάθε πολιτική υπέρ των συμφερόντων των εξουσιαζόμενων τάξεων.

Οι λαοί των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιμένουν πολλά από τον ελληνικό λαό. Έχει στα χέρια του τη δυνατότητα να δώσει το έναυσμα για πολιτικές εξελίξεις μεγέθους αντάξιου αυτού της Γαλλικής Επανάστασης του 1789. Η ψήφος «ΟΧΙ» μπορεί να πυροδοτήσει μια δυναμική ελπίδας με αλυσιδωτές αντιδράσεις σε μια σειρά από χώρες ώστε να βγουν από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως το 1789, όπου ο λαός ορθώθηκε κυρίαρχος στη θέση του μονάρχη, έτσι και σήμερα καλούνται οι λαοί, σε κάθε τόπο, να πάρουν τα ηνία εκτοπίζοντας τους ολιγάρχες της Ευρώπης και της Ουάσιγκτον. Το Κόμμα της Λαϊκής Χειραφέτησης (πρώην Πολιτική Κίνηση για τη Λαϊκή Χειραφέτηση- M’PEP) στηρίζει αμέριστα τον ελληνικό λαό στην ιστορική αυτή σύγκρουση. Καλεί όλους τους λαούς της ΕΕ να μην αφήσουν μόνο τον ελληνικό λαό και να τον στηρίξουν στον αγώνα του.

Το διεθνές φόρουμ ενάντια στην ΕΕ που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 26 και 28 Ιούνη 2015 κάλεσε σε λαϊκή ενότητα για το ΌΧΙ στο ελληνικό δημοψήφισμα. ΟΧΙ στη λιτότητα, το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΙ στην εθνική και λαϊκή κυριαρχία του ελληνικού λαού, ΝΑΙ στην απελευθέρωση όλων των λαών από την παγίδα της ΕΕ.

ΠΗΓΗ – epaminternational

Advertisements